2010. szeptember 3., péntek

Mostantól receptek is lesznek, ez az első: Főtt zabpehely

A főtt zabpehely nem az én találmányom, de rájöttem, miért is olyan nagyszerű: úgy lehet használni, mint a tésztát!!! És ez nagyon jó, mert költségkímélő és egészséges!!!

Tehát egy bögre zabpelyhet megpirítunk icipici olajon, de épphogy, mert szinte rögtön odaég, majd ugyanannyi forrásban lévő vízzel felöntöm, amiben van egy pici olaj és némi só, ez ízlés dolga. Leveszem a tűzről és összekeverem. picit fedő alatt is hagyhatom állni, így finomabb lesz. Ez a tészta. Erre pedig bármit lehet tenni, én ettem már lekvárosan, tejföllel-túróval, mint a túrós csuszát, és nagyon finom! Fűszerezni is lehet, valamint, ha kihagyjuk a sót, és édesen esszük, desszertnek is nagyon jó! Ha csak update 1-es "feltéteket" rakunk rá, az egész U1 lesz, és akár vacsorának is kitűnő! Köretnek is használhatjuk, és még ízesebb, ha hús levével, levessel (nem leveskockával készülttel, mert abban cukor van!!!) öntjük fel sima víz helyett. Tehát a lehetőségek száma végtelen :)

Jó étvágyat hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése