Hozzávalók:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
édesítőszer vagy nyírfacukor vagy stevía vagy U1 cukor (kinek mit enged az ízlése vagy a pénztárcája)
5 tojás sárgája
vaníliaaroma
1 dl olaj
25 dkg U1 liszt vagy zabkorpa vagy darált zabpehely vagy fele-fele arányban zabkorpa és darált zabpehely
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
1 nagy doboz tejföl
Elkészítés:
A másfél csomag pudingport 5 dl tejben édesítőszerrel megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Az 5 tojás sárgáját kb. 4 ek édesítőszerrel, vaníliaaromával, 1 dl tejjel habosra keverünk. Hozzáadjuk az olajat és a zabkorpát, a 2 ek kakaóport, a sütőport. Összedolgozzuk és a tepsibe öntjük. Vizes teáskanállal rászaggatjuk a kihűlt, kemény pudingot és előmelegített sütőben megsütjük. 1 nagy doboz tejfölt kikeverünk kb. 3 ek. édesítőszerrel és vaníliaaromával, és ezt a megsült, még forró sütire öntjük. Alacsonyabb hőfokra véve a sütőt még néhány percig sütjük a süteményt.
Nálunk ez a sütemény a család kedvence, mert könnyű elkészíteni, finom, és még azok a családtagok is élvezettel eszik, akik nem az update szerint étkeznek. Természetesen ezt a süteményt is lehet variálni, csak fantázia kérdése. Dúsíthatjuk egy kis túróval vagy valamilyen gyümölccsel, a pudingokat több ízben is kipróbálhatjuk (bár nálunk a vanília a nyerő, a második helyen áll az epres). Tehát mindenki saját ízlése szerint készítheti el.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése