2010. október 8., péntek

Tejbezab

Nem is tudom, ezt miért nem írtam le eddig, holott szinte hetente vacsorázok ilyet, anyukám meg minden második nap :)

Hozzávalók: (1 főre)
4 dkg zabpehely
3 dl tej
édesítő vagy nyírfacukor vagy U1 cukor ízlés szerint
gyümölcs, kakaópor, fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
A tejet egy edénybe öntjük, beleöntjük a zabpelyhet, és az egészet egyben felforraljuk, míg összeáll, a tejbegrízhez hasonlóan. Ha nyírfa- vagy U1 cukorral édesítjük, azt főzés közben is beletehetjük, de ha folyékony édesítővel, azt csak a végén, a tűzről levéve, mert különben megkeseredik az édesítő.

Mielőtt levesszük a tűzről, egy két percre rakhatunk bele gyümölcsöt (lehetőleg U1-t). Nagyon finom bogyós gyümölcsökkel, barackkal, málnával, eperrel, reszelt almával, ezekhez adhatunk egy kis fahéjat is, így finomabb lesz. De ha nem gyümölcsel esszük, egy kis kakaóport is szórhatunk a tetejére, vagy csak simán fahéjat. Ez a recept is variálható, ízlés szerint elkészíthetjük. Készíthetjük zabkorpával is, vagy a pelyhet úgy, hogy előtte megdaráljuk (nem túl finomra).

És még egy tipp: aki odafigyel a kalóriákra, elkészítheti úgy, hogy a tej felét vízre cseréli: 1,5 dl tej, 1,5 dl víz.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése