2010. október 4., hétfő

Mostantól újdonság: Vision termékek

Sokáig foglalkoztatott az a dolog, hogy vajon a mai élelmiszerek tápanyagtartalma megegyezik-e a korábbiakéval.  Itt főleg a zöldségekre és a gyümölcsökre gondolok. Ennek utánanézve sok helyen azt olvastam, hogy nem, sőt olyannyira nem, hogy ma 5 db almát kellene megennünk ahhoz, hogy ugyanannyi tápanyag jusson a szervezetünkbe, mintha 100 éve 1 db-ot ettünk volna meg. Ennek számtalan oka van, de most nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a tápanyagokat ennek ellenére be kell juttatnunk a szervezetünkbe. A táplálkozás erre sajnos már nem elegendő. Ezért érdemes táplálékkiegészítőkhöz fordulni.  Persze ezekből is a megfelelőt kell választani, figyelembe véve az összetételt és a gyártási módot.  A termékek széles skálája közül a Vision termékeket választottam, mert természetesek, megfelelő technikával készülnek és az áruk is megfizethető, nem kell egyes termékekre több tízezer forintot kiadni.  Persze azt érdemes tudni, hogy ezeket a termékeket megelőzés céljából érdemes fogyasztani, nem akkor a gyógyszerekhez nyúlni, amikor már megvan a baj.

Arra gondoltam, hogy havonta egyszer írok egy-egy termékükről, amit megismertem és hatékonynak tartottam, mert a blog témájához, az egészséghez ez is nagyban hozzá tartozik, és szerintem az emberek nagyon keveset tesznek az egészségük megőrzéséért. Hátha ezzel is tudok egy kicsit segíteni. Én magam nem forgalmazom a termékeket, csak fogyasztom, de mindenkinek tudom ajánlani.

Ráadásul magától adódott az alkalom, hogy miről írjak először, mivel pénteken meghívást kaptam az új termékeik kipróbálására, egy teakóstolóra. Teázni amúgy is nagyon szeretek :)

Tehát a tapasztalatok: hétféle tea kapható, ebből hatot lehetett megkóstolni. Én háromfélét kóstoltam meg, mindegyiknek éreztem a hatását, szinte azonnal.  Ebben a postban azonban csak a két újdonságról lesz szó, a férfiak és nők számára készített teákról, a többiről egy későbbi bejegyzésben. Általánosságban a Vision teákról: lényegében fitoteák, vagyis különböző növények főzeteiből készül. A növények kiválasztásakor nem csak az ízét, hanem a hatékonyságát is figyelembe veszik. A növények Litvániából származnak, egy nemzeti parkhoz közeli területről, és egy nagymúltú helyi gyár állítja elő őket, de a legmodernebb technológiával: a csomagolásnál nem használnak sem fémet, sem ragasztót!
És a teák:


Vision tea for Her:
Összevetők:  zöld tea, borsmenta, málna levél és termés, narancsdarabok és virága, citromdarabok, szegfű.

Ez a tea kifejezetten nők számára készült. Alapja a zöld tea, mely a nők körében közismert, mert mind szépészeti, mind fogyókúrás célból ajánlják, hiszen segít a szervezet méregtelenítésében és ezáltal az immunrendszert is támogatja. Kutatások foglalkoznak a zöld tea és a rák kapcsolatával, egyesek szerint csökkenti annak kialakulását, mások szerint meggátolja a rákos sejtek növekedését. A zöld tea titka egy polifenol vegyületben, a katekinben rejlik. A katekin egy rendkívül erős antioxidáns, amely úgy képes elpusztítani a rákos sejteket, hogy az egészséges sejteket nem sérti. Kutatások során arra is fény derült, hogy a teában található katekin kétszer olyan erős antioxidáns hatással rendelkezik, mint a vörösborban megtalálható resveratrol nevű polifenol. Ezen kívül (cukor nélkül fogyasztva) megelőzheti a fogszuvasodást is. A citrom és a narancs közismerten C-vitamin forrás, mely az egyetlen hatékony természetes fegyver az öregedés ellen, a málna pedig tele van antioxidánsokkal, melyek leginkább a mélypiros, fekete gyümölcsökben találhatóak meg természetes formában. És ami még nagyszerű benne: külsőleg is használhatjuk, mégpedig úgy, hogy erősre főzött teát lefagyasztunk, majd az így készült jégkockával a reggeli szépítkezés alkalmával töröljük át az arcbőrünket, és ne mossuk le, hagyjuk megszáradni! A benne fellelhető antioxidánsok hatékonyak a bőr öregedési folyamatainak lassítására.

Vison tea for Him:
Összetevők: fekete tea, galagonya, csipkebogyó, kökény, kurkuma.

Ennek fekete tea az alapja, melynek más hatásai vannak, mint a zöld teának: hatóanyagai a thein, a csersavak, az illóolajok és a vitaminok. A thein élénkítő hatása a központi idegrendszeren keresztül serkenti a vérkeringést és a légzést. Az agy több oxigénhez jut, mely által növekszik a szellemi teljesítőképesség. A csersavak nyugtató-stabilizáló hatást fejtenek ki a testi-lelki folyamatokra. Az illóolajak pedig anyagcsere-élénkítő hatásúak, és jó az ízük :) Ezen kívül segít a stressz leküzdésében és hasonlóan antioxidáns hatású, mint a zöld tea, a rákkal kapcsolatos kutatások erre a fajta teára is kiterjedtek. A csipkebogyónak magas a C-vitamin tartalma és javítja a közérzetet, a galagonya a szív- és érrendszer működését támogatja, mely a legtöbb problémát okozza ma a férfiaknak egészségügyi szempontból. A kökény a gyulladásos megbetegedések megelőzésében segít, míg a kurkuma antibakteriális hatású, immunstimuláló, valamint a legújabb megfigyelések szerint elősegíti a méregtelenítést, ezáltal a diéta fontos részét képezheti. A fekete teából könnyen készíthetünk masala-teát, mely a hideg hónapokban fokozottan védi az immunrendszert: a fekete teát forró tejjel kell leforrázni és öt fűszert kell hozzáadni:
kardamom (serkenti a szívizom működését, gyomorerősítő, köhögéscsillapító),
szegfű (antibekteriális hatású, hatásos légúti megbetegedések esetén, reumás eredetű panaszokra),
fahéj (gyomorerősítő, hatásos hurutok ellen, vércukorszint-normalizáló),
gyömbér (gyulladáscsökkentő, görcsoldó, memóriajavító)és
szerecsendió (gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, emésztésjavító).
Sót és édesítőt ízlésünk szerint rakunk hozzá, majd felforraljuk az italt kis lángon. A masala tea nagyszerű alternatívája a kávénak.

Mivel a női tea éppen nem volt raktáron, a férfiteát kóstoltam meg, melynek hatása majdnem azonnali volt, hiszen a reggeli kómából egykettőre felébredtem. De a legmeggyőzőbb az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása! Ez egy olyan termék, amit mindenkinek ajánlok, főleg, hogy jön a rossz idő, és a legtöbben csak akkor kapunk észbe, mikor már legyengült a test és elkaptuk az éppen aktuális influenzát. A megelőzés sokkal hatásosabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése