2011. március 24., csütörtök

Meggyes-málnás batyu

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
25 dkg Rama
1 kis pohár tejföl
A töltelékhez:
Málna és meggy ízlés szerint, lehet fagyasztott is
100%-os, cukormentes gyümölcslé vagy gyümölcsvelő
Nyírfacukor és édesítő ízlés szerint
1 evőkanál U1 liszt a sűrízéshez
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el: a meggyet, málnát, gyümölcslvet és cukrot összefőzzük, majd a liszttel besűrítjük, hűlni hagyjuk.
A tésztához a lisztet, sütőport, sót a Ramaval összemorzsolom, aztán a tejföllel is összedolgozom. Kinyújtom a tésztát, négyszögekre vagdosom, megtöltöm a meggyes-málnás töltelékkel, batyukat formázok belőlük majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. A végén, még melegen megszórhatjuk egy kis nyírfaporcukorral.

Reggelire és vacsorára is fogyasztható, akár egy kis kakaóval :)

Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése