2011. március 17., csütörtök

Mascarponés málna csokiöntettel - update recept

Hozzávalók:
1 csomag mascarpone krém
2 tojás sárgája
nyírfacukor ízlés szerint
édesítő ízlés szerint
narancslé vagy egyéb, 100%-os gyümölcslé, esetleg gyümölcsvelő
fagyasztott vagy friss málna, kb 30 dkg
kevés tejszín és tej
zsírszegény kakaópor
1 ek update liszt

Elkészítés:
A mascarpone krémet a két tojás fehérjével és egy kis édesítővel és nyírfacukorral habosra keverem. Közben egy lábasban felteszem melegedni a narancslevet, beleszórom a málnát (a pontos mennyiséget nem tudom, érzésre tettem hozzá málnát) és ízlés szerint édesítőt és nyírfacukrot, ezt krémmé főzöm. Egy kisebb lábasban pedig tejszínt és tejet öntök, és hozzáadom a kakaóport, majd simára keverem, a végén pedig egy kis lisztet teszek hozzá, hogy sűrűbb legyen.
Ha minden elkészült, kis poharakba vagy tálkákba rétegezem, alulra a mascarpone, majd a málnakrém, tetejére a csoki. Mi még melegen megettük az egyik felét, úgy is nagyon finom volt, de a hűtött változat is isteni :)

Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése