Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg Norbi sütiliszt
2 evőkanál porédesítő vagy nyírfacukor vagy U1 cukor
1 evőkanál méz
1 tojás
2 dkg ráma margarin
fél kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
fél kiskanál fahéj
egy kevés őrölt szegfűszeg
1 tojás a tészta lekenéséhez
A mázhoz:
1 tojás fehérje
1 evőkanál porédesítő vagy nyírfacukor vagy U1 cukor
2 evőkanál porédesítő vagy nyírfacukor vagy U1 cukor
1 evőkanál méz
1 tojás
2 dkg ráma margarin
fél kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
fél kiskanál fahéj
egy kevés őrölt szegfűszeg
1 tojás a tészta lekenéséhez
A mázhoz:
1 tojás fehérje
1 evőkanál porédesítő vagy nyírfacukor vagy U1 cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból nagyon kevés vízzel összeállítjuk a tésztát. Vékonyra, kb 2-3 mm-re nyújtjuk. Tényleg a lehető legvékonyabbra nyújtsuk, mert sülés közben nagyon megdagad. Karácsonyi formákkal kiszúrjuk, majd tepsibe téve tojással lekenjük és megsütjük 180 fokon kb. 15 - 20 perc alatt. Vigyázzunk hogy ne süljön túl, mert akkor kemény lesz. Amikor kihűl, a mázhoz valókat kemény habbá verjük. Egy Mikulás-zacskó sarkán pici lukat vágunk, beletöltjük a habot és mintát rajzolunk a formákra. Karácsonyig tartsuk lezárt dobozban. Kb. 40 darab lesz belőle.
Talán nem egészen 1-es a méz miatt, de cukor nélkül készült.
Jó étvágyat :)
Nagyon köszönöm! Remélem sikerül összehozni! :o)
VálaszTörléshajrá :) Nekem még a díszítés hátra van, mert nem volt itthon nyírfacukrom. De majd holnap :)
VálaszTörléslol nem is tudtam hogy blogot írsz.....
VálaszTörlésakárhova nézek TORNA súlyzó U1-es majonéz, 52 kg, metabolism
na azé ésszel
Maki
Dehogynem tudtad, mondtam már, csak valahogy minden kimegy a fejedből a villanyon kívül :)
VálaszTörlésnyugodj meg, vigyázok magamra :)