2010. december 8., szerda

Update Mézeskalács


Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg Norbi sütiliszt
2 evőkanál porédesítő vagy nyírfacukor vagy U1 cukor
1 evőkanál méz
1 tojás
2 dkg ráma margarin
fél kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
fél kiskanál fahéj
egy kevés őrölt szegfűszeg
1 tojás a tészta lekenéséhez

A mázhoz:
1 tojás fehérje
1 evőkanál porédesítő vagy nyírfacukor vagy U1 cukor
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból nagyon kevés vízzel összeállítjuk a tésztát. Vékonyra, kb 2-3 mm-re nyújtjuk. Tényleg a lehető legvékonyabbra nyújtsuk, mert sülés közben nagyon megdagad. Karácsonyi formákkal kiszúrjuk, majd tepsibe téve tojással lekenjük és megsütjük 180 fokon kb. 15 - 20 perc alatt. Vigyázzunk hogy ne süljön túl, mert akkor kemény lesz. Amikor kihűl, a mázhoz valókat kemény habbá verjük. Egy Mikulás-zacskó sarkán pici lukat vágunk, beletöltjük a habot és mintát rajzolunk a formákra. Karácsonyig tartsuk lezárt dobozban. Kb. 40 darab lesz belőle.

Talán nem egészen 1-es a méz miatt, de cukor nélkül készült. 
Jó étvágyat :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm! Remélem sikerül összehozni! :o)

    VálaszTörlés
  2. hajrá :) Nekem még a díszítés hátra van, mert nem volt itthon nyírfacukrom. De majd holnap :)

    VálaszTörlés
  3. lol nem is tudtam hogy blogot írsz.....
    akárhova nézek TORNA súlyzó U1-es majonéz, 52 kg, metabolism

    na azé ésszel
    Maki

    VálaszTörlés
  4. Dehogynem tudtad, mondtam már, csak valahogy minden kimegy a fejedből a villanyon kívül :)
    nyugodj meg, vigyázok magamra :)

    VálaszTörlés